יום ראשון, 15 באוגוסט 2010

פיצה בייתית





אין כמו להכין פיצה בבית מבצק שמרים טוב.
בעניין של בצקים אני לא חזקה אז את המתכון לבצק אמא שלי נתנה לי וזה מן מתכון כזה שאפשר להכין ממנו כל דבר בערך עם מה שנשאר אפשר להכין לחמניות או כעכים או מה שרוצים.

אני כמובן שיניתי את המתכון ועשיתי אותו מקמח מלא מאשר קמח לבן כמו שהוא מופיע במקור.

מילה על קמח מלא לפני שממשיכים:

הינה כתבה מאוד מעניינת אך גם לא מפתיעה שחלקה עוסק גם בקמחים בארץ-

בכל אופן אני עשיתי את הפיצה לפני שקראתי את הכתבה ובאמת יצא לי בצק מלא מאוד ועם חלקיקים של הגרעין ואני חשבתי שמשהו מוזר בקמח שקניתי ובטח שוב לא הבנתי מה כתוב בגרמנית...

הסוד לדעתי בפיצה טובה זה קודם כל הבצק ודבר שני הרוטב- לא להגזים בתיבול אלא להפך ככל שמכינים רוטב מעגבניות טריות בלי שום ובלי הרבה בצל או אפילו בלי בכלל ככה יותר טוב, לא צריך שהרוטב ישתלט על הפיצה.

אני אוהבת פיצות דקות ועדיין לא רכשתי לי אבן לתנור אז שיטה שמצאתי היא לשים מעט קמח תירס או סולת מתחת לבצק הפיצה באפייה מה שיוצר פריכות טובה יותר בעיקר אם אופים ישירות על מגש. אפשרות שניה היא לאפות על הרשת של התנור אבל לפני כן מומלץ לאפות דקה או 2 בתבנית כדי שהבצק יתקשה מעט.

פיצה צריכה חום גבוהה מאוד ולזמן קצר ביותר ולכן מומלץ לחמם מראש את התנור לחום המקסימלי ורק אז להכניס את הפיצה.

בעניין התוספות אפשר לומר שנשארתי איפה שהוא ב-90 כמו עם המוסיקה, אני מאוד מאוד אוהבת פיצה עם תוספת אננס! כמובן שטרי משדרג באופן ממשי את הכל אבל אם בכל זאת אין אז אפשר להסתפק בקופסאת שימורים, העיקר שיהיה אננס.
אבל כל אחד יכול לשים באמת מה שבא לו העיקר שאלו תוספות טריות וכייפיות!

וגבינה- אז בגבינה אני לא אוהבת להגזים, שוב הכל צריך להיות במידה, כמובן שמוצרלה היא הגבינה שאני משתמשת בה ואם יש מוצרלה טרייה (כדור) אז מה טוב.

שאר הצהובות למיניהן שישארו בפיצריות העממיות ואני לא רוצה לזרוק סתם שם שלא יאשימו אותי חלילה בהוצאת דיבה.


והעיקר להזמין כמה חברים בקבוק יין טוב ובתאבון.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה