
ריבת רוברב
את הרוברב פגשתי פעם ראשונה כמובן בספר של הקורדון בלו, פעם שנייה פחות מוצלחת בטיב טעם (מה לעשות כניראה היבול היה צנוע) ופעם שלישית עכשיו. כמובן שישר ידעתי שמה שאני הולכת להכין זה ריבת רוברב. 
הרוברב או Rhubarb הוא מן ירק שניראה בגדול כמו סלרי אמריקאי אלא רק שבסיס הגבעולים שלו ורוד פוקסיה.

הרוברב או Rhubarb הוא מן ירק שניראה בגדול כמו סלרי אמריקאי אלא רק שבסיס הגבעולים שלו ורוד פוקסיה.
ככל שהרוברב ורוד יותר הוא משובח יותר. יש לו מן טעם חמצמץ וידוע שהוא משתלב טוב בעוגות פאי, קינוחים או ריבות.
בכל אופן התחלתי לקצוץ אותו דק ולקלף את השכבה החיצונית הסיבית.
התהליך מאוד פשוט ודומה לכל ריבה אחרת שמכינים ביחס של הסוכר למרות שאני תמיד שמה פחות סוכר מהיחס הרגיל של אחד לאחד (על קילו פרי קילו סוכר).
סבתא שלי תמיד רצתה להכין ריבה כזו אבל אף פעם לא הצליחה למצוא את הירק בארץ. אז כמחווה לסבתא תקווה הכנתי את הריבה הזו ואני מתכננת להביא לה אותה בביקור הבא שלי.
הריבה יצאה ורדרדה ועם טעם חמצמץ שהזכיר ריבת תפוזים אבל עם טויסט אחר.
הריבה יצאה ורדרדה ועם טעם חמצמץ שהזכיר ריבת תפוזים אבל עם טויסט אחר.
אני ממליצה לכל מי שאוהב ריבות (כי אני ממש לא מאסכולת הריבות אבל אוהבת להכין).
שבת שלום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה