יום שני, 17 במאי 2010

פלאו בג'יג'


היום החלטתי להכין מאכל עיראקי מבית סבתא תקווה,

זה נקרא בשפה המקורית פלאו בג'יג' שזה בתרגום חופשי עוף עם אורז.

התבשיל דיי פשוט אולם כל מי שנתקל בו מתאהב לא משנה עדה, דת, מין...

התהליך הוא כזה- עדיף סיר רחב עם תחתית עבה, מטגנים 1-2 בצלים גדולים,

מוסיפים חלקי עוף (אני אוהבת לשים רק כרעיים למרות שיש כאלה ששמים גם חזה)

סוגרים את העוף בטיגון קצר ומתבלים בהרבה כורכום וקצת פפריקה אדומה, מלח ופלפל.

לאחר מכן מוסיפים מים עד לכיסוי ומעט רסק עגבניות, מבשלים מכוסה כ-40 דקות.

אחרי בישול העוף מוצאים אותו ומוסיפים אורז לנוזלים שנשארו בסיר.

מבשלים את האורז, בנתיים אפשר לפרק את העוף או להשאיר שלם.

מאחדים את האורז עם העוף ובגדול זה מוכן.

הערה- בשביל להעשיר עוד יותר את התבשיל אפשר לטגן בנפרד עוד בצל ולהוסיף מלמעלה, אני אישית

מוותרת על החלק הזה כי לדעתי זה עשיר מספיק גם בלי...

בתאבון.

תגובה 1: