יום ראשון, 30 במאי 2010

תבשיל ירקות, עוף וקצת פסטה

אחרי הפסקה קצרה מכתיבה עקב סידורים ועניינים שצריך גם לעשות ולקדם, ואחרי בישולים שונים ומשונים, קצת פלפלים ממולאים באורז ובשר, קצת פסטות מהירות, סלטים ברגע וערמות שניצלים החלטתי ערב אחד ללכת לסופר ולראות לאן זה יוביל, לא הלכתי עם מחשבה מה לבשל אבל איך שנכנסתי היה לי ברור שהמרכיב העיקרי יהיה- כמה גרמני מצידי- כרוב!





אמנם לא בחרתי בכרוב הפשוט, לא הלבן ולא האדום וגם לא כרוב סבוי (מסולסל) אלא בכרוב הסיני- לא להתבלבל עם הבוק-צ'וי שזה סוג אחר של כרוב סיני אלא הכרוב הסיני המאורך שהוא מן הכלאה של חסה ערבית ומנגולד לפי דעתי במראה בכל אופן. אין הרבה מרכיבים סינים או יפנים פה אז היה נראה לי הכי הגיוני לשלב אותו בתבשיל ירקות עם בסיס עגבניות, לצד פסטה פיצית של פנה ירוק וחזה עוף שרק בדיעבד שודך לכורכום ופטרוזיליה טרייה.




נכון- נשמע שילוב מוזר, אבל, תאמינו או לא, הטעמים אכן מתחברים, עוף מאוד אוהב כורכום (וגם אני מאז שגיליתי שלכורכום סגולות אנטיספטיות או משהו- בקיצור הוא מחטא) אז ככה יצא שאת ערב שישי בילינו בארוחת ערב מעניינת, בריאה ומאוד טעימה כי בסופו של דבר הכל באמת התחבר יחד.






בעניין חומרי הגלם ממזרח אסיה- נמצאה חנות סינית שמוכרת כמעט הכל ככה שגם סושי בתכנון אחרי שימצא דג ראוי ואורח ראוי עוד יותר.





ובעניין הכרוב, כמובן שאחרי הבישול לא נשאר זכר לכך שקיים גם כרוב בתבשיל, הרי הוא מתכווץ ונעלם אבל נשאר תמיד ברקע- עם הכרוב עוד לא סיימתי, הוא יופיע עוד בהמשך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה