
אז אתמול הוזמנו לארוחת ערב חג השבועות אצל מישהו מהעבודה של נופר,
כל אחד היה צריך להכין/ להביא משהו איתו.
כמובן שהמשימה הוטלה עליי, ומה יותר קלאסי לשבועות ולעונה מאשר פסטה עם אספרגוס לבן וירוק בשמנת.
איסוף המוצרים היה דיי פשוט, אנחנו בעיצומה של עונת האספרגוס ככל הנראה ומרגע לרגע נתקלים בכל פעם באספרגוס גדול יותר ממה שכבר קניתם. אין לזה סוף. האספרגוס הלבן נחשב יוקרתי יותר מאשר הירוק וגם יותר גדול בדרך כלל.
ברעיון הראשוני רציתי להוסיף גם חתיכות קטנות של חמון/ פרושוטו לטעם יותר עשיר אבל מפאת חג השבועות והעובדה שרגע לפני גיליתי שהמארח הוא מן סוג של שומר מסורת, (לא ברור הסטטוס) אז החלטתי להשמיט את החלק האחרון.
יש לי ליד הבית מן שוק איכרים קטן שעובד כל יום, שם אפשר למצוא את הירקות היותר טובים וגם מבחר גדול יותר של בשר, דגים וכמובן גבינות. יש שם דוכן איטלקי שאפשר למצוא בו פסטה דה-צ'קו וגם את הבריזאולה הכי טובה שאכלתי במקום שהוא לא איטליה.
החלטתי שהכי טוב יהיה להכין את הרוטב בבית ולהביא את הפסטה לא מוכנה ולבשל אותה בבית של המארח בגלל החוק הפשוט שהפסטה לא מחכה לנו אלא אנחנו מחכים לפסטה- וכמובן זה משיג את התוצאה הטובה ביותר והאל- דנטיות של הפסטה נשמרת.
נופר אמרה שמגיעים מאוחר בגלל אילוצים כאלה ואחרים ואני הייתי כבר ארוזה בשמונה בערב, אחרי טיול נעים וארוך במחילות המטרו הברלינאי הגענו ליעד ברבע לעשר..
כמובן שכולם כמעט כבר סיימו לאכול חוץ מעוד כמה מאחרים שהגיעו איתנו וזכו לקצת פסטה.
כמובן שכולם כמעט כבר סיימו לאכול חוץ מעוד כמה מאחרים שהגיעו איתנו וזכו לקצת פסטה.
ליד הפינג'אן קפה הנחתי סיר עם מים חמים ותוך 10 דקות המנה הייתה מוכנה.
אני שמחה לומר שהפסטה רכשה מעריצים מושבעים וזכתה לתגובות חיוביות ביותר.
לא סיפרתי להם אלא רק אחרי שסיימו לאכול שבעצם החלפתי את כל השמנת שאמורה להיות במתכון המקורי בשמנת סויה (כי נופר רגישה ללקטוז) אבל אף אחד לא שם לב לשינוי בטעם.
אנשים סתם מפחדים מסויה בלי סיבה ותאמינו לי זה הרבה יותר בריא מאשר שמנת 30 אחוז או יותר.

אז להלן המתכון והפעם לפי הרעיון המקורי-
2 בצלים קצוצים דק מאוד מטוגנים קלות במעט שמן זית

3-4 אספרגוסים לבנים חתוכים דק לפרוסות ועוד 5 ירוקים חתוכים אותו דבר
מוסיפים את האספרגוסים למחבת עם הבצל המטוגן ומקפיצים כ-2 דקות.

אופציה- להוסיף מעט פרוסות חמון/ פרושוטו חתוך לחתיכות בינוניות,
מוסיפים 500 מ"ל שמנת מתוקה או לחלופין שמנת סויה באותה כמות.
מטבלים באגוז מוסקט טרי מגורד, מלח, פלפל גרוס ומעט עירית קצוצה.
מביאים לרתיחה ומכבים.
עוד אופציה- להוסיף מעט פרמג'נו רג'יאנו להסמכת הרוטב ולהעשרתו.
בנפרד- מכינים את הפסטה- אני השתמשתי בסוג שנקרא "חונקי כמרים" שנראה לי שילך הכי טוב עם הרוטב.
בתאבון וחג שבועות שמח כמובן!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה